Skip to main content
01 Feb 2019

Motion Graphics: wat zijn het & wat zijn de voordelen?

Video is een heerlijke en toegankelijke vorm van content. Niet voor niets bestaat de uitdrukking “een beeld zegt meer dan duizend woorden”. Toch is het soms lastig om een ingewikkelde boodschap op de juiste manier over te brengen in beeld. Wil je in korte tijd complexe materie behapbaar en toegankelijk maken? Kies dan voor Motion Graphics!

Motion Graphics zijn letterlijk kleine bewegende animaties, als onderdeel van je video. Denk aan een bewegend bedrijfslogo of een cijfer dat door het beeld vliegt. Aangezien het menselijk oog wordt aangetrokken door beweging krijg je dankzij deze bewegende animaties de volle aandacht van de kijker, die jouw verhaal zo ook beter begrijpt.

Deze handige grafische elementen hebben een aantal voordelen. Het grootste pluspunt van Motion Graphics is dat ze een ingewikkeld verhaal op speelse wijze toegankelijk en begrijpelijk maken. Door net dat ene cijfer in de spotlights te zetten of een bepaald element uit te vergroten, kun je jouw boodschap kracht bij zetten. Zo geef je op een levendige manier aan welke informatie écht belangrijk is. Behalve dat ze van jouw complexe verhaal een samenhangend en helder geheel maken, zijn er ook andere redenen om Motion Graphics te gebruiken:

  • Motion Graphics maken je herkenbaar
    Met Motion Graphics kun je de huisstijl van jouw organisatie accentueren. Door bijvoorbeeld een logo bewegend te maken of de huisstijlkleur in de Motion Graphics te laten terugkomen, zorg je ervoor dat jouw huisstijl herkend en onthouden wordt.
  • Motion Graphics zijn veelzijdig
    Motion Graphics kunnen voor van alles ingezet worden. Of het nou wordt gebruikt als grappige aanvulling op een laagdrempelig verhaal of ter verduidelijking van ingewikkelde materie. Motion Graphics spelen in elke video een waardevolle ondersteunende rol. Bovendien is het ook nog eens leuk om naar te kijken.
  • Motion Graphics kennen geen grenzen
    Met Motion Graphics kan je alle kanten op. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een 2D of 3D stijl of een zakelijke, realistische of meer cartoonachtige stijl. Alles is mogelijk! Er zijn geen grenzen of beperkingen, dus laat je fantasie de vrije loop.

Wil je jouw boodschap op een leuke en behapbare manier overbrengen op je doelgroep? Maak dan gebruik van Motion Graphics, de perfecte ondersteuning van jouw verhaal! Bekijk onze animaties en beoordeel zelf hoe handig en leuk Motion Graphics zijn.

Laat je inspireren

Nieuwe gratis Whitepaper: 10 Tips voor een goede animatie!
Een animatie heeft meer invloed op een kijker dan een foto of tekst. Maar, dan moet de animatie wel goed in elkaar zitten. Hoe maak je een goede animatie? We hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet.
Lees meer
5 slimme Videomarketing trends in 2017
Met videomarketing zetten we jouw video succesvol in. In 2017 staan een hoop nieuwe trends op de planning. In dit blog lees je 5 relevante trends die je niet mag missen.
Lees meer
Hoe maak je een goede bedrijfsvideo? Download onze tips!
Een video kan veel resultaat opleveren, maar dan moet de video wel goed in elkaar zitten. Hoe maak je een goede video en waar moet je op letten? We hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet.
Lees meer
Meer weten over alle mogelijkheden? Neem contact op