Skip to main content
13 Mar 2019

Social video werkt! Lees de ervaringen van 500 marketeers!

Of je nu door de tijdlijn van Facebook, LinkedIn of Instagram heen scrolt: je komt steeds vaker videocontent tegen. Niet zo gek, want video is een ideale manier om meer conversies te realiseren! Dit blijkt ook uit een onderzoek van Animoto waarin 500 marketeers hun ervaringen op het gebied van videomarketing delen.

93% van de marketeers werft klanten met video

Uit het onderzoek is gebleken dat marketeers erg tevreden zijn over de effecten van video op sociale media. Om de aandacht van klanten te trekken wordt video gezien als de belangrijkste vorm van content. Middels video kan je namelijk een persoonlijk contact opbouwen met klanten. Het is dan wel belangrijk dat je de tijd neemt om goed na te denken over de inhoud van de video.

Zo’n 93% van de marketeers geeft aan klanten te hebben geworven met hun video’s. De video’s worden voornamelijk ingericht met als doel om:

  • een product of dienst te promoten in een video-advertentie
  • een nieuw product te lanceren
  • een product uit te leggen

Ga creatief om met tijd en geld voor meer nieuwe video’s

Ondanks het succes dat marketeers ervaren met social video en de wil om steeds meer met video te willen doen, blijkt het lastig voor ze om steeds meer videocontent te laten maken. Factoren als tijd en geld spelen een rol. Zonde! Het is tegenwoordig namelijk heel goed mogelijk om creatief om te gaan met budgetten. Bovendien kan een creatieve aanpak ervoor zorgen dat je meerdere versies en exports kan maken van een video voor de verschillende kanalen. Hierdoor creëer je meer videocontent en haal je meer rendement uit je video. Door een productie volledig uit te besteden aan een vaste videopartner bouw je bovendien aan een duurzame relatie waarin beide partijen elkaar steeds beter gaan begrijpen. Hierdoor kost het jou als marketeer steeds minder tijd om video’s te laten ontwikkelen en te beoordelen.

Tips voor je video en de inzet van videomarketing

Ben jij overtuigd van het positieve effect van video op sociale media? Dan is nu het moment om video in te zetten! Wil je concreet aan de slag met tips voor je video? Download dan onze gratis whitepaper: 10 tips voor je video.
Wil je weten hoe je videomarketing het beste kunt inzetten? Download dan het gratis whitepaper: 10 tips voor effectieve videomarketing.

Laat je inspireren

Motion Graphics: wat zijn het & wat zijn de voordelen?
Een complex verhaal helder maken. Dat is niet zo makkelijk. Of toch wel? Ontdek in dit blog wat Motion Graphics zijn, wat de pluspunten zijn en hoe Motion Graphics verhalen begrijpbaar maken voor je doelgroep.
Lees meer
Verhoog je conversie met een goede video!
De inzet van video op landingspagina’s kan de conversieratio met wel 80% verhogen. Ontdek hoe je video het beste kunt inzetten om hogere conversies te realiseren!
Lees meer
Nieuwe gratis Whitepaper: 10 Tips voor een goede animatie!
Een animatie heeft meer invloed op een kijker dan een foto of tekst. Maar, dan moet de animatie wel goed in elkaar zitten. Hoe maak je een goede animatie? We hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet.
Lees meer
Meer weten over alle mogelijkheden? Neem contact op