Skip to main content
05 Feb 2019

Verhoog je conversie met een goede video!

Bezoekers van websites zijn over het algemeen ongeduldige mensen. Ze willen snel en eenvoudig een oplossing voor hun probleem of antwoord op hun vraag. Ellenlange pagina’s met teksten waar geen einde aan lijkt te komen is dan een absolute no-go. Om jouw potentiële klanten optimaal te bedienen kun je het beste inzetten op video.

Niet alleen kijken bezoekers liever naar video dan een lange tekst, hun brein verwerkt video-content ook 60.000 keer sneller dan tekst. Door belangrijke informatie behapbaar en laagdrempelig op een visuele manier te presenteren, zijn bezoekers minder geneigd weg te klikken én heb je kans dat jouw boodschap beter blijft hangen.

Ook levert video een bepaald vertrouwen op. Het ademt een persoonlijkere sfeer uit dan een droge brok tekst, waardoor bezoekers sneller een vertrouwd gevoel hebben bij jouw merk en huisstijl. Tenslotte kan video op veel verschillende kanalen worden ingezet – denk naast je eigen website bijvoorbeeld ook aan YouTube en Facebook. Het resultaat? Bezoekers blijven langer op je website hangen, nemen je boodschap beter op én het aantal conversies neemt fors toe!

Tips voor hogere conversie door video:

Om je op weg te helpen met videomarketing hebben we nog een aantal tips voor optimale conversie:

  • Maak gebruik van retargeting. Je kunt bijvoorbeeld video’s in banners gebruiken. Ook kun je via YouTube bezoekers retargeten met video’s. Zo kun je bezoekers die nog niet geconverteerd zijn weer aantrekken naar je website.
  • Sluit af met een call-to-action. Zeker als mensen je hele video hebben bekeken is het slim om ze na afloop een bepaalde kant op te sturen, bijvoorbeeld met een call-to-action als “Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief”.
  • Voeg een formulier toe in de video. Zo kunnen bezoekers eenvoudig en snel hun contactgegevens invullen, zodat je ze vervolgens kan opvolgen met meer video’s of informatie.
  • Plaats je video op YouTube en optimaliseer het voor SEO. Op die manier verbeter je jouw positie in zoekmachines en ben je gemakkelijk vindbaar.

Ben jij overtuigd van het positieve effect van video op conversie? Dan is nu het moment om video in te zetten! Hopelijk kun je aan de hand van bovenstaande tips jouw videomarketing slim toepassen. Wil je meer tips? Neem dan contact met ons op of bekijk onze videomarketing werkwijze.

Laat je inspireren

Nieuwe gratis Whitepaper: 10 Tips voor een goede video!
Een video heeft meer invloed op een kijker dan een foto of tekst. Maar, dan moet de video wel goed in elkaar zitten. Hoe maak je een goede video? We hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet.
Lees meer
Motion Graphics: wat zijn het & wat zijn de voordelen?
Een complex verhaal helder maken. Dat is niet zo makkelijk. Of toch wel? Ontdek in dit blog wat Motion Graphics zijn, wat de pluspunten zijn en hoe Motion Graphics verhalen begrijpbaar maken voor je doelgroep.
Lees meer
Hoe maak je een goede bedrijfsvideo? Download onze tips!
Een video kan veel resultaat opleveren, maar dan moet de video wel goed in elkaar zitten. Hoe maak je een goede video en waar moet je op letten? We hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet.
Lees meer
Meer weten over alle mogelijkheden? Neem contact op